Произведените в ателието на Гама Дизайн обемни букви и лога са с правилни и изчистени контури, нямат дефекти, с добре съобразено осветление.

Обемни светещи букви и символи с лице

Светеща реклама. Светещи табели. Обемни букви

Технологията на изпълнение може да бъде различна, най-често използваме: алуминиеви букви или лого с лица от плексиглас; обемни букви изработени от PVC с лица от плексиглас; букви изработени от алуминий, монтирани върху алуминиева основа; букви изработени от прозрачен плексиглас, лица от „неръждавейка“, монтирани върху еталбондова основа; обемни букви изработени от „неръждавейка“ и др.

Светлинните източници могат да бъдат: луминесцентни лампи; с открити светодиоди (LED); с открит неон; светодиодно осветени или с контражурно светодиодно осветяване и др.


Примерите на обемни букви,

които сме показали са част от обектите, изпълнени от нас.

Един от сравнително скъпите, но същевременно атрактивен и изискващ най-голям професионализъм и майсторство начин за рекламен надпис са обемните или релефни букви. От тях може да бъдат забелязани няколко основни типа:

  • светещи букви с лицево светене. Поради неправилната форма на обемите за засветяването се използва неон или диодно осветление. Неонът е по-интензивно светещ, а диодите имат много дълъг живот – 50÷100 000 часа. LED технологията е по-безопасна и по-икономична.
  • светещи букви с контражурно (обратно) светене – в този случай най-подходящ е неонът, който дори и на дневна светлина запазва своята яркост и интензивност на светене
  • релефни несветещи букви – подходящи са за добре осветени закрити пространства, като създават усещане за дълбочина и обем.

Най-често употребявани материали за обемни букви са акрилно стъкло, плексиглас, пено ПВЦ, полистирол, алуминий, а напоследък все повече навлизат композитните плоскости и инокс. Какъв материал ще се използва зависи от конкретната ситуация, сложността и размера на рекламата.

Комбинациите от материали са много, но основно се използват:

  • Лице от плексиглас и страници от алурапид, гръб от PVC – най-качествено и трайно решение.
  • Лице от плексиглас и страници и гръб от пвц – по-ниска цена.
  • Неръждавейка – използва се при контражурно осветяване.
  • ПВЦ или стиропор и други по-евтини материли за несветещи букви – бюджетно решение.

Имате въпроси към нас…

или ви трябва идея за... или вече имате идея за нов проект, която да обсъдим... или трябва спешно да отпечатате готов проект...

Ние обичаме работата си.

Как да се свържете с нас

Ако желаете да получите допълнителна информация, която не сте открили на сайта ни

или ви трябва идея, за да предложите нов продукт...
или вече имате готова идея и сте решили, че можете да ни се доверите...
или трябва спешно да отпечатате готов проект...

свържете се с нас сега

ние обичаме работата си и ще ви отговорим възможно най-бързо