Произведените в ателието на Гама Дизайн обемни букви и лога са с правилни и изчистени контури, нямат дефекти, с добре съобразено осветление.

Обемни светещи букви и символи с лице

Светеща реклама. Светещи табели. Обемни букви

Технологията на изпълнение може да бъде различна, най-често използваме: алуминиеви букви или лого с лица от плексиглас; обемни букви изработени от PVC с лица от плексиглас; букви изработени от алуминий, монтирани върху алуминиева основа; букви изработени от прозрачен плексиглас, лица от „неръждавейка“, монтирани върху еталбондова основа; обемни букви изработени от „неръждавейка“ и др.

Светлинните източници могат да бъдат: луминесцентни лампи; с открити светодиоди (LED); с открит неон; светодиодно осветени или с контражурно светодиодно осветяване и др.


Примерите на обемни букви,

които сме показали са част от обектите, изпълнени от нас.

Един от сравнително скъпите, но същевременно атрактивен и изискващ най-голям професионализъм и майсторство начин за рекламен надпис са обемните или релефни букви. От тях може да бъдат забелязани няколко основни типа:

  • светещи букви с лицево светене. Поради неправилната форма на обемите за засветяването се използва неон или диодно осветление. Неонът е по-интензивно светещ, а диодите имат много дълъг живот – 50÷100 000 часа. LED технологията е по-безопасна и по-икономична.
  • светещи букви с контражурно (обратно) светене – в този случай най-подходящ е неонът, който дори и на дневна светлина запазва своята яркост и интензивност на светене
  • релефни несветещи букви – подходящи са за добре осветени закрити пространства, като създават усещане за дълбочина и обем.

Най-често употребявани материали за обемни букви са акрилно стъкло, плексиглас, пено ПВЦ, полистирол, алуминий, а напоследък все повече навлизат композитните плоскости и инокс. Какъв материал ще се използва зависи от конкретната ситуация, сложността и размера на рекламата.

Комбинациите от материали са много, но основно се използват:

  • Лице от плексиглас и страници от алурапид, гръб от PVC – най-качествено и трайно решение.
  • Лице от плексиглас и страници и гръб от пвц – по-ниска цена.
  • Неръждавейка – използва се при контражурно осветяване.
  • ПВЦ или стиропор и други по-евтини материли за несветещи букви – бюджетно решение.